Når kantebåndsapparatet er montert føres båndet inn i guiden. Båndet er skåret på skrå for å kunne bli litt elastisk
For å gjøre det enkelt pleier jeg å sy sammen den ene sidesømmen før jeg rynker stykkene sammen. Her er jeg klar til å sy sammen den siste sidesømmen etter at kappen eller volangen er sydd på
Halsringning med kantebåndsapparatet
Jeg bruker ofte kantebåndsapparatet når jeg lager halsringinger til kjoler. Det er spesielt egnet til kjoler med omslag eller som går om hverandre med en søm i livet.
For å få en flott og sammenhengende uttrykk bruker jeg samme stoff i kanten. Du kan selvfølgelig bruke en konstrastfarge som gir et ekstra piff.
Her i videoen kan du se hvordan jeg syr halsringngen på kjolen og samtidig få tips og triks til hvordan du får et godt resultat.
Stoffet i kjolen er en viskose hvalitet med et godt fald – lekkert og behagelig å ha på, men man skal passe på så det ikke vrir seg i kantebåndsapparatet når man syr.
Mønstret er fra Alt om Håndarbeide 7/2014 om du kan se mer om kjolen i dette innlegget : Sommerkjole
Biesefoten er laget for å sy bieser der garnet skjules under stoffet og man syr med tvillingnål så det skaper en liten forhøyet søm
Biesefoten har riller som garnet føres i. Dette gjør det ultra enkelt å holde avstanden når man syr flere rekker med garn. Istedet for å ha garnet under stoffet har jeg lagt det ovenpå.
En smal sikksakk i samme farge som garnet gir en enkel, men flott dekor. Garnet trekkes på baksiden med en stoppenål og festes med et par sting
Vinterkjolen er enkel å sy, deilig varm å ha på og har en wauw-faktor i den brede borden nederst på skjørtet
Den eneste ene
Det er litt ekstra gøy når det vi syr reflekterer hvem vi er eller har en personlig vri.
En enkel måte å få din kjole til å skille seg ut av mengden på er å tilføre en ganske enkel garndekorasjon.
På min nyeste vinterkjole så har jeg sydd med biesefoten og et grovt garn hele veien rundt sirkelskjørtet. En morsom og flott dekor som gjør at kjolen får en litt wauw-effekt.
Stoffet som kjolen er sydd i er en litt spesiell jersey mocca kvalitet som jeg kunne sy uten å legge noe stabilisering under.
Anbefaler ellers ALLTID å sy i to lag stoff for å oppnå best resultat! Husk å teste først på et langt stykke før du bestemmer deg for hva du vil gjøre…..
Stoffet er utrolig “tregt” så for å kunne få en jevn transport så valgte jeg å bruke en hanske med gummi dupper på. Garnet sys på med en sikksakk som dekker i bredden, men har litt lange sting.
Om du er nybegynner så er det nok en god ide å starte med noe vevd stoff før du kaster deg ut i dekorering av jerseystoffer.
I denne videoen vil du lære hvilke momenter som et “In the Hoop” -design består av. Smart og oversiktlig innføring før du selv går igang med å stingsette ditt eget design.
Om du ikke har et broderiprogram og gjerne vil brodere brikkene så kan du hente det ferdige stingsatte motivet her : Caffe Latte Brikke