Hverdagskjole i jersey

Hverdag igjen

Så er alle julens festligheter overstått og vi skal atter vende tilbake til hverdagen. For de fleste kan det ha sneket seg på et par gram ekstra som skal svettes bort.

Jeg har sydd en jerseykjole som gjør hverdagen litt mer glamorøs mens jeg venter på at nyttårsforsettene skal begynne å virke…

Kjolen har et behagelig snitt – panelsømmer både foran og bak sikrer en flott passform. Skjørtet har litt vidde – den består av en kvart sol eller en 1/4-dels sirkel.

Jeg har latt skjørtet gå litt opp i sidesømmen så den minner om en lang skjorte eller bluse.

Om du har lyst til å sy noe som ligner kan jeg anbefale mønster fra Burda Plus  – her er link til Etuikjolen. Om du er nybegynner så kan jeg anbefale “En vanlig kjole” eller Astrid Lindgrens Design – her er link til En vanlig kjole.

Ønsker deg et godt nytt og glamorøst år!

June sign

Her er flere link til –

 

4 tanker om "Hverdagskjole i jersey"

 1. Hva gjør du når tynn Jersey ruller seg i kanten? Enten der er buet, skråklippet eller rettklippet?

  1. Jeg lærte en gang av en klok lærer at det beste er å jobbe med materialet – ikke mot… Om jeg har en tynn jersey som skal kantes og som er litt besværlig så vil jeg enten lage en rullesøm og holde i den så den ruller eller krøller seg litt ekstra. Teknikken har jeg brukt på hårpynten som er sydd i elastisk tyll.

   Eller så vil jeg lage en slags linning i det samme stoffet som legges dobbelt og sy med 3-trådig flatlock og lage en dekorasjon med tråden.

   Håper du kan bruke et av rådene Ester-Johanne 🙂

  1. Hei Ann-Helen – dette stoffet var en partivare hos Stoff og Stil for flere år siden som jeg kjøpte litt på impuls. De har nok dessverre ikke noe av det lenger 😢

Still meg gjerne spørsmål