Sommerkjole

Snart er sommeren her

Det er nok ikke bare meg som utålmodig venter på sommeren. Jeg tyvstarter litt med en svart sommerkjole.

Modellen er hentet fra Alt om Håndarbeide nr. 7-2014 og er en ermeløs kjole med strikk i livet.

Den har en dyp V-ringning med en omslagseffekt og skjørtet har en lett vidde som gir kjolen en ganske slank profil.

Som en kontrast til det mørke stoffet og for å gjøre kjolen mer feminin, avsluttet jeg skjørtet med noen rynkede volanger eller kapper.

Erme- og halsutringningen har fått kanter av kjolens stoff sydd på med kantebåndsapparatet – om du vil ha en mer definert effekt kan du skjære strimler i en kontrastfarge eller velge et stoff med et flott mønster.

Volangen nederst på skjørtet er kantet med en smal rullesøm. Denne gangen valge jeg å sy rullesømmen med svart tråd så den matcher kjolestoffet.

Kjolen er ypperlig for nybegynnere og ikke minst for varme sommerdager.

June sign

Her kan du se flere kjoler:

9 tanker om "Sommerkjole"

  1. Hej Dorthe – har fået ny udbyder for mit webhotel og er bange for at ikke alt fungerer helt som det skal. Kan du gjenta dit spørgsmå?

   Mvh June

   1. Den skråbåndsfolder du bruger til kjolen, virker den både på symaskine og overlocker, jeg overvejer at købe en L220, så den måtte gerne virke på den og hvor bred er den du bruger.

    1. Ja, den virker på både 220 og symaskinen – jeg anvender 38mm som jeg synes fungerer best. Husk at det er litt øvelse som skal til fir å få et godt resultat med covernaskinen og at båndet brettes 4 ganger noe som betyr at den ene sømmen på baksiden kan ligge en mm utenfor båndet. Jeg pleier ofte å bruke tvillingnål i jersey på symaskinen når båndet skal sees fra begge sider.

     Mvh June

     1. Ja man skal vel også bruge tvilling nål, der kommer jo ikke den fine coversøm på symaskinen

     2. Jeg pleier at kaste over sømmen overlock først og så sy med 2.5mm jersey tvillingnål – det ser riktig godt ut og er meget holdbar da stingene ligger på ca 3.5mm. God påske! June

Still meg gjerne spørsmål