Oversized shacket i ullfilt

Shacket i rosa ullfilt

Shacket er en kombinasjon av jacket og shirt. De ligner en oversized skjorte sydd i ullfilt eller annet ullstoff.

Her er kjennnetegnene for shacketen:
 • Krage med stand
 • Dobbelt bærestykke
 • Mansjetter
 • Ermesplitt
 • Lommer gjerne med lommeklaff
 • Lukning med knapp og knapphull
 • Oversize
 • Evnt belte
Stoff og mønster

Jeg har valgt en kraftig ullfilt fra Selfmade til min shacket Du finner stoffet her Uldfilt.

Mønster er Line2Line J467.  Dette mønsteret lever opp til sin tittel som er Oversize skjortefrakk. Det er fantastisk mye tilleggsvidde i mønsteret noe som gjør at størrelsene oppleves som “store”.

Mitt råd er at du i tillegg til å måle deg selv også måler selve mønsteret. På denne måten ser du hvor stor shacketen er så du eventuelt kan gå ned noen størrelser.

Shacketen har mange detaljer

Jeg har derfor valgt å dele opp informasjonen i flere blogginnlegg. Det vil komme ett med fokus på ermesplitt og opplegg. I tillegg ett som er dedikert lomme, lommeklaff og broderi.

Her er mer om lomme og lommeklaff_-

Shacket – lomme og lommeklaff

Shacket – mansjett med stolpe

Håper du er blitt inspirert!

June sign

Her er flere jakker –

 

 

2 tanker om "Oversized shacket i ullfilt"

 1. Kære June🥰 Det er så fantastisk dejligt med dine skønne kreationer. Det er som at komme med på en spændende rejse når man læser dine beskrivelser😍. Du fortæller med så stor entusiasme og man bliver grebet af dit projekt. Jeg sidder altid tilbage med stor respekt for dig og du er altid en stor inspiration. Bedst af alt – du kan forklare den mest besværlige opgave så den bliver håndgribelig og gjort forståelig for mig. Og du har altid mange rigtig gode råd😊. Tak for dig og tak for Syskolen 😘

  1. Tusind tak Hanne for dine overveldende søde ord. Det glæder mig at du sætter så stor pris på det jeg laver. Jeg elsker det jeg gør så det betyder ekstra meget at du kan “bruge” det til noget. En stor tak til dig for DIN entusiasme – det varmer ❤️🪡🧵

Still meg gjerne spørsmål