Yndig barneskjørt

Vårens nydeligste barneskjørt

Dette barneskjørtet vil nok være alle småpikers drøm – masse vidde, blonder og en behagelig linning i livet som ikke strammer.

Jeg har kun brukt overlocken for å sy skjørtet – profft, superenkelt og ikke minst søtt.

Det beste er at det ikke tar så lang tid heller og at jeg har brukt noe av favoritt tilbehøret til maskinen:

 • Rynkefot – Rynkene lages ved hjelp av rynkefoten og en 4-trådig overlock med lange sting 4 og differensialen på 2.
 • Multifunksjonsfot – Tittekanten lages først av en stoffstrimmel og en anorakksnor med en 4-trådig overlock og en stinglengde på ca. 2.7
 • Multifunksjonsfot – Den rynkede kappe og skjørtet med tittekanten sys sammen med ultifunksjonsfoten og en 4-trådig overlock med stinglengde 2.7.

Stoffet er helt vanlig vevd bomullsstoff  som passer perfekt til en solrik sommerdag.

Blonden er sydd fast ved hjelp av en 3-trådig bred flatlock og er bare så yndig! Og det beste – så enkelt at det nesten er latterlig….

Skjørtet er en fødselsdagsgave til det minste barnebarnet Frida som blir 3 år  – håper det faller i smak hos den lille prinsessen….

June sign

Her kan du se mer om det å sy på overlock-

6 tanker om "Yndig barneskjørt"

 1. Hej June. En rigtig sød nederdel! Er der et specielt trick, for at flatlock sømmen ikke går op? Jeg har syet et par bokseshorts sammen med flatlocksøm – rigtig flot – men der hvor man syr på tværs af sømmene, da går de op 🙁 God weekend! Mange Hilsner Birgit PS: Jeg har en Bernina 1150MDA

  1. Hej Birgit – tak skal du ha! Jeg har lige lavet en lille “quilt”med flatlock og har den samme udfordring som deg. Om man kommer til at skjære over trådene i flatlocken så er den temmelig skrøpelig – for å si det mildt. På min modell så valgte jeg å ta bort kniven, men det kan ikke du på din 1150.

   Jeg har testet med å stille kniven helt opp på 3 ( på din model) så den flytter seg “langt” vekk fra den foregående søm. Det fungerer, men man skal jo selv huske at det er noen steder man ikke skal skjære. Det er også viktig at man fester alle trådender med en stoppenål ellers vil også sømmen gå opp.

   Håper det var til hjelp Birgit.

   Riktig god weekend!

   June

 2. Hej.
  Vil gerne sy nederdelen, men hvilke størrelser skal stykkerne klippes?
  Kunne bruge en tydeligere DIY, så jeg kan kaste mig over opgaven. Min skal passe en 6-årig.

  1. Hei Marianne – om du klikker på bildene så er det en tekst under som beskriver det du ser på bildet. Til 3-åringen som jeg har sydd til ser du målene på de forskjellige delene.

   Om du vil legge til en ekstra kappe eller bare forlenge de to som jeg har laget kan du jo selv bestemme. Ribben i livet kan du måle på din egen “model” – husk bare at det sitter best om den er litt mindre enn det målet du tar.

   Håper det ble mer forståelig og at du kan kaste deg ut i å sy et skjørt. Lykke til ?

   June

Still meg gjerne spørsmål