Hjelp til overlockens innstillinger

Instruksjonsbok – manual – bruksforrvirring

Navnene er mange og det er delte meninger om den. Noen bruker den og har markert viktige områder – gule post-it-lapper med rosa markeringer og egne tilføjelser.

Andre har mistet den og noen åpner av prisipp ikke en instruksjonsbok. Dette er nok som regel mennene 🙂

Problemet med bruksanvisningen er at den er på skrift og vi er kreative og visulle. Film kan vi finne på Youtube, men vi er også taktile – vi ser med hendene.

Jeg har funnet min måde – har sydd opp små lapper og laget en oversikt over innstillingene jeg har brukt som er festet sammen med lappen. Lappene oppbevares i en boks med lokk så den også kan være med på kurs.

Skikkelig old-school, men det virker!

Du kan downloade pdf-filen under.

OverlockindstillingerJune sign

11 tanker om "Hjelp til overlockens innstillinger"

  1. Hei June, jeg snakket med deg på symessen i Stocholm, og jeg prøvde en Bernina 800DL. (Norsk dame fra Gjøvik) Jeg ble så inspirert av deg. Så jeg kjøpte meg en sånn maskin når jeg kom hjem, er godt i gang med sying og er veldig fornøyd. Det vil bli god hjelp å bruke bloggen din til å lære meg alle funksjoner på maskinen! Mvh Inger Ellen

    1. Hei Inger Ellen, så hyggelig å høre fra deg! Klart jeg husker at vi snakket sammen – alltid hyggelig å møte landsmenn og spesielt når de er så koselige som deg ? Gøy at du er i full sving og at du bruker bloggen – kanskje jeg ser noe på Vi sygale på Facebook? God arbeidslyst ? June

  2. Hei. Jeg har en Bernina L460, og er ganske fersk i faget. Det jeg lurer på er hvorfor overlocksømmen ikke blir elastisk når jeg kaster over i enkelt jerseystoff. Bruker samme sømmen som når jeg syr sammen to lag stoff og da blir den elastisk og fin. Er vanlig 4-tråders søm jeg bruker med alle innstillinger på 4. Hvilke innstillinger må jeg gjøre? Vennlig hilsen Unni.

    1. Hei Unni, det er mye å sette seg inn i med ny maskin, men så gøy du kommer til å få det 😉 Når du kaster over så bør du velge en 3-trådig overlock – den 4-trådige er litt for kraftig og de to sømmene er ment å sikre så sømmen holder. Om du ikke synes at sømmen er tilstrekkelig elastisk kan du justere ned stinglengden. Lykke til!

Still meg gjerne spørsmål