“The Mad Hatter”- hvordan lage hatten

A little bit of madness

Man sier jo at vi jobber best under press – og det fikk jeg virkelig testet da jeg skulle lage mitt “Mad Hatter”-kostyme.

Med en sommerforkjølelse i kroppen gikk det også litt saktere enn det pleier pluss at jeg feilbedømte  en del i forhold til hvor mye som skulle håndsys….

Men det som kanskje var aller mest stressende var at jeg ikke hadde fått tak i den parykken som jeg skulle bruke.

Uten parykk kunne jeg ikke starte arbeidet med hatten ganske enkelt fordi jeg ikke visste omkretsen av mitt hode med parykk.

Jeg løp rundt som en hodeløs høne og alle gode dyr var råtne inntil jeg fant en pakke med en  kort, rustrød afroparykk. Dette var ikke helt det jeg lette etter, men det var absolutt bedre enn ingenting.

Stor var min overraskelse da jeg kom hjem og parykken var lang med rustrøde krøller, pannelugg og en halv “updo” med tilhørende lapp som skulle  foran ett øye….

I et glimt så jeg Jack Sparrow, men fikk hurtig stilt over på The Mad Hatter igjen.

Antrekket ble ferdig i tid og er blitt brukt på Genki – min første cosplay con.

June sign

For flere kostymer se her –

 

9 tanker om "“The Mad Hatter”- hvordan lage hatten"

    1. Tak Lene – det var spennende ikke at vide hvilke eller hvordan man skulle takle små og store tekniske udfordringer. Det er ikke helt hvad der står i lærebogen 😉

  1. Åååå skulle så gjerne hatt et slikt presseføl, men finner det ikke her i Norge. Vet du hvor man kan få tak i et slikt?

    1. Hei Anne, det er veldig praktisk med presseføl – jeg sjekker hvor eller hvem jeg har kjøpt det av. Tror det var noen fra Jylland – men jeg var på en messe på Sjælland. Skriver til deg i morgen. June

      1. Du er jo bare aller best 🙂 tusen takk snille deg June. Godt verktøy er halve jobben, derfor har jeg bernina:-)

Still meg gjerne spørsmål