Foldeskjørt med stikklommer, linning og usynlig glidelås

Slik syr du det klassiske foldeskjørt

I dette blogginnlegget viser jeg hvordan momentene på mitt foldeskjørt er sydd. Du finner bilder av prosessen pluss videoer med ekstra veiledning for hvordan stikklommer, usynlig glidelås  og falden blir sydd.

Stoffet er fra den japanske leverandør Kokka og er kjøpt av SyIngrid som har butikk i Vimmerby.

Hva er et foldeskjørt?

Det er ganske enkelt et skjørt med legg som skaper vidde. Leggene kan være små eller store. De kan gå samme vei eller legges mot hverandre.

Hvordan skaper man vidde?

Skjørtets vidde er avhengig av hvor tett foldene er lagt eller hvor mange de er. I tillegg kan man legge  lagene av stoff så de ligger helt ovenpå hverandre så skjørtet består av tre lag stoff. Dette kalles foldedypet.

Mitt skjørt har ikke så dype folder dvs at leggene er kun 1 cm. De er lagt mot hverandre og med 4 cm mellomrom. Grunnen til at foldene ikke er så dype er at jeg ikke ville ha så mye vidde i skjørtet.

Mønsteret har jeg selv laget bare ved hjelp av to høyder av stoffets bredde og deretter foldet stoffet. Mønster til stikklommene er fra Mari Melilot og hennes Britt Dungarees.

Få tips til hvordan du kan legge opp skjørtet i denne videoen –

Om du elsker lommer så se denne video av hvordan stikklommer sys-

Og slik syr du den usynlige glidelåsen-

Håper du er blitt inspirert!

June sign

Her er flere skjørt –

 

 

2 tanker om "Foldeskjørt med stikklommer, linning og usynlig glidelås"

  1. Tack snälla June för en fantastisk blogg och så fina instruktionsfilmer och sådana kläder vem som helst blir glad och lycklig av! Jag har mest ridtights, tröjor och stora kappor och rör mig bland hästar och hundar som pensionär. Men nu har det gått så lång tid med coronaisolering att jag gott tycker att det är dags för kanske en kjol eller klänning. Och kanske en lite snyggare byxa! Du är en sann inspiratör för mig, som har sytt mycket kläder förr i världen, men numera mest har sytt lapptäcken och underkläder. Med det nya tyget från snälla SyIngrid blir det ändring på det, och i skåpet ligger nu många meter italienskt ylletyg från PåSkrå, så jag kommer kanske att bli elegant på hundpromenaderna i vår 💕
    @annikaihallonhuset
    PS vi sågs på retreaten med Karen Lewis och Jo Avery hos Helene Juul, mem det är nog svårt för dig att komma ihåg, men det var så jag började följa dig

    1. Kjære Annika. Tusen takk for alle gode ord – de vil jeg ta frem på en regnværsdag 💛 Jeg tilbrakte nesten to måneder på Færøyene blant får og dårlig vær. Det var mest de praktiske hensyn som vant, men gleden ved å pynte seg litt får mitt humør opp et par hakk. Er så glad for at du fikk tak i Kokka-stoffet hos SyIngrid – det blir spennende å se hva du lager av det. Jeg elsker å sy og har gjort det siden jeg var en liten flicka. Det er helt fantastisk hvordan denne hobbyen kan få fremmede mennesker til å dele en felles glede. Noen ganger er vi så heldige å møtes LIVE som da vi var Helenes retreat. Om jeg husker riktig så hygget vi oss veldig etter middagen, men du var inne hos Jo og jeg var hos Karen? Tusen takk for at du følger med på det jeg lager og at du tok deg tid til å skrive til meg. Hvem vet – kanskje vi treffes igjen. Pass på deg selv ❤️

Still meg gjerne spørsmål