Britt-dungarees fra designer Mari Melilot

Dungarees???!!

Jeg prøver ikke å spille smart – det er ikke lenge siden at jeg ikke visste hva dungarees var heller.

På norsk så heter det overralls eller snekkerbukse – knappt så sexy….

Felles for både den norske og engelske varianten er at det er en løstsittende bukse med smekke og stropper som krysses i ryggen.

De er som regel sydd i slitesterke stoffer som denim, twill eller chambray.

Mari Melilot har laget en litt kulere utgave – hennes versjon har stropper/bånd som knytes og en passform som er loose, men ikke oversize.

Jeg har drømt om å sy et par helt siden jeg møtte Mari og Solveig på Design by Me-messen på Lillestrøm i september.  Her finner du link til både online Pdf-mønster og printet mønster på Britt.

Jeg har i løpet av de siste årene utviklet meg til å bli en desidert kjolepike. Det er vanskelig å finne buksemønster som passer når målene ikke er helt standard.

Britt-dungarees er derfor helt perfekt for meg – avslappede i stilen, men stilige. Kjempepluss er at de er enkle og raske å sy og kan varieres i det uendelige – du bestemmer helt stilen ved å velge ulike typer stoff.

Tror ikke dette blir mitt siste par Britt-dungarees…!!!

June sign

Her er flere bukser –

 

2 tanker om "Britt-dungarees fra designer Mari Melilot"

  1. hei! Så mye fint du lager!! Spørsmål fra jente til jente med smalere liv enn hofte… hvor starter lommen for at den ikke skal sprike når du har den på? i linningen fungerer tydeligvis ikke

    1. Hei og tusen takk Elisabeth!
      Jeg husker at jeg var litt nervøs for at min “bakdel” ikke skulle få plass i Britt-dungarees. Valgte derfor å sy en størrelse større så den er litt for stor. Mine lommer starter ca 17 cm nede fra kanten/sidesømmen. Vet ikke om det er til hjelp. Jeg har vurdert å sy en ny og smalere sak med en liten skjult glidelås i siden. Kanskje tiden er inne for det? 🤔 June 🎈

Still meg gjerne spørsmål