Adventskalender

Adventskalender fra Færøyene

Adventskalender fra Færøyene

Man kan lage adventskalender på mange måter – denne består av fylte stoffhjerter i forskjellige størrelser.

Hjertene er sydd i stoff fra Færøyenes flotte, tradisjonelle folkedrakter. Det stripete er vevd i en lekker ullkvalitet som brukes til skjørtet. Det rutete er en strikket vare som er i koften eller overdelen – denne selvfølgelig også i ull.

Det finnes flere fargekombinasjoner å velge mellom, men ingenting sier mer jul enn rødt?

Jeg kjøpte det stripete stoffet hos Marjun Heíma i Torshavn som syr mange folkedrakter samt selger bekledningsstoffer og Bernina symaskiner.

Jeg var så heldig å få avklipp fra de strikkede koftene som jeg kunne bruke til hjertene. Tusen takk for den generøse gaven!

Til duskene har jeg brukt garn som virkelig må sies å være lokalt – det er laget av sauene som går rundt husveggen her. Ekteparet Dorthea og Evald Joensen går nye veier og vil utnytte alle råvarer som fåredrift gir – garnet har en nydelig kvalitet fordi sauene går ute hele året rundt.

I utgangspunktet trodde jeg at det å sy hjerter ville bli en spasertur i parken. Det viste seg at jeg måtte revurdere dette en lille smule….

Misforstå meg rett det er ikke vanskelig å sy hjerter – de er bare så forræderiske når det kommer til å avsløre dårlige eller lettvindte løsninger.

Få alle mine dyrkjøpte erfaringer og tips som billedtekst i galleriet.

Adventskalenderen er nå hengt opp sammen med pakkegavene og i følge min datter Andrea blir man aldri for gammel til pakkekalender.

Mitt håp er at denne kalenderen kommer til å følge med henne videre i livet som et godt minne fra den tiden hun tilbrakte på Færøyene.

Håper du er blitt inspirert!

June sign

Her er mer juleinspirasjon –

 

 

3 tanker om "Adventskalender fra Færøyene"

  1. Kære Syskolen og June. Det er nogle rigtig fine hjerter du har lavet. Jeg har problemer med at få det indvendige hjørne skarp og flot, når jeg skal vende hjertet med retsiden ud. Der opstår et læg eller en træls fold, der hvor hjertets buer mødes på midten. Spidsen er fin skarp. Den har jeg styr på. Men jeg kunne godt bruge et teknisk råd til hvordan man får en skarp og flot overgang i buernes midte. Åh jeg håber mit spørgsmål er til at forstå. På forhånd tusind tak for hjælpen. Kh Hanne

    1. Forstår godt hvad du mener Hanne. Jeg klippet ganske enkelt tvers over meget tæt på spidsen – så brugte jeg en pegepind til at skubbe ud hjørnet. Sydde også en forsterkning i spidsen. Giver det mening 😁👍

Still meg gjerne spørsmål