Sydag

Sydag med store og små

Det er mange måter man kan hygge seg sammen som familie.

Min favoritt hyggedag er å invitere store og små i familien til en sydag. Utsikten til en kreativ dag sammen utløser alltid glede og forventning spesielt blandt barna.

IMG_9073 (2) Synes Maise, 5 år, uttrykte det godt denne gang:


“Det er så hyggelig at jeg tror jeg dør. Vi sitter og syr, så snakker du, så snakker jeg og ingen går sin vei. 


Barn har en egen evne til å sette pris på nuet som vi voksne har godt av å bli minnet om.

Det er ikke så mye som skal forberedes til en familie-sydag, men her er noen par punkter som sikrer en god dag for barna:

  •  Velg et prosjekt som barna skal sy – tenk over hvilken alder de har
  • Velg et realisktisk prosjekt – vær ikke tidsoptimist, ting tar lenger tid enn du tror
  • La barna sy det samme prosjekt – tilpass vanskelighetsgraden sammen med barnet
  • Velg gjerne et ferdig kit – barna lager garantert sin egen vri og setter sin personlige touch på det ferdige produktet

Jeg pleier aldri selv å lage noe prosjekt, men er istedet den som hjelper barna og de andre voksne med det de skal lage. Kjedelig tenker du kanskje –  nei, bare veldig praktisk og egoistisk. Selv om vi kvinner påstår at vi kan multitaske så er dette en myte. Jeg velger å fokusere på at alle skal bli ferdige og oppleve gleden ved å ha skapt noe selv. Jeg nyter å få lov til å være en del av skapertrangen som finnes i oss mennesker.

For de voksne så gjelder det å finne noen enkle, men hyggelige prosjekter som kan bli ferdige i løpet av noen timer. Med andre ord er det ingen god ide å starte arbeidet med en haute couture Chanel-jakke som krever all ens oppmerksomhet.


 Like viktig er det å unngå at noen sitter uten å gjøre noe – når man er i en kreativ prosess så står tiden litt stille.


Har man ingenting “i hendene” så blir det fort kjedelig. Selv har jeg et håndarbeide som fort kan finnes frem eller avbrytes – hekling eller strikking egner seg supergodt.

Og så til aller sist kanskje det viktigste: MATEN – for uten mat og drikke duger helten ikke. Vi pleier å la mennene lage mat til de kreative.  Veldig praktisk og ikke minst hyggelig!

June sign

 

Still meg gjerne spørsmål