Reparere og lappe jeans

Krise – hull i yndlingsbuksa

Du har nok også opplevd det – de aller beste jeansene som har fulgt deg i tykt og tynt (bokstavelig talt) er så tynnslidte at de burde egentlig vært levert inn til historisk museum til restaurering.

Problemet er bare at du kan  ikke gi slipp fordi de er så kule og behagelige å ha på. Du har mange nye som er rene og pene å se på, men kommer ikke i nærheten av passformen av yndlingbuksa.

Denne situasjonen stod studinen i idag – gode dyr var råtne og tiden var knapp, men med det smarte stoppeprogrammet på symaskinen fikset hun det i en fei og var ute av døren føren moren fikk sukk for seg.

Og ja – hun fikset det selv! Klapper meg selv på skulderen for at mitt lille bidrag til hennes “dannelse” ser ut til å gi frukter.

June sign

4 tanker om "Reparere og lappe jeans"

  1. Hei June 🙂 Var så heldig å komme over bloggen din. Du syr så fint, nøyaktig og kvalifisert. Har et spørsmål om lommer. Har sydd lommer etter mønster. Lot maskinen bite seg fast uten helt å vite hva jeg gjorde. Veldig usikker på lommer, hvordan de syes fast, følger mønsteret ja. Jeg tenkte på den flotte linbuksen din. Hvordan sydde du i lommene der? Sydde du ferdig to lommer og sydde så oppe og nedre lommestykke fast i buksesømmen. Hvordan fikk du det til uten hull oppe og helt nede?

  2. Hei 🙂 jeg har nettopp begynt å sy, og ramlet over din fine side. Jeg har nå tenkt å forlenge to ermer på en ytterjakke med elastisk stoff. Har prøvd å lete om du har noen innlegg på bloggen din, men finner ikke noe?

    1. Hei Marianne – først ; takk for at du liker bloggen min og deretter; hmm, tror ikke jeg har et sånt innlegg 🤔Er det for i ermet? Om det ikke er så ville jeg bare klippe av der det var mest hensiktsmessig eller penest i forhold til et nytt design av jakken. Mål omkretsen av åpningen og klipp en strimmel som passer i størrelsen, sy sammen strimmelen i siden for så å sy den på ermet. OBS! Tenkt på å bruke omtrent samme stoff med stretch for at de ikke jobber mot hverandre. Superfint om du har en overlock til fisse sømmene eller så velger du en elastisk søm på symaskinen. Håper du forstår min forklaring / lykke til! June 😉❤️

Still meg gjerne spørsmål