Krydserne – slik ble quilten sydd

Let the fun begin!

Dette er annen del av to der jeg skriver om mine erfaringer etter å ha sydd quilten “Krydserne” fra Helene Gravenhorst seneste bok “Patchwork til babyhygge”.

Du finner første innlegg her – Forberedelse til quilten “Krydserne”.

Jeg har vært så heldig at i all hemmelighet å få Helene’s bok før den er utgitt – den offisielle lansering er i morgen på Dansk Patchworktræf i Odense 25-26 august.

I det første blogginnlegget skrev jeg om at jeg var blitt litt utfordret av denne quilten – jeg har et stort behov for å finne balanse og skape orden. Krydserne er en god øvelse i å ta ting som det kommer…

I denne delen var jeg imidlertid på hjemmebane – blokkene skulle sys sammen og presses. Litt tålmodighet og presisjon samt riktig verktøy gjorde at denne delen gikk som en drøm.

Selve quiltingen valgte jeg å gjøre på en longarm maskin – det finnes quiltestudioer som leier ut maskiner så om du har lyst til å prøve så er det fullt mulig.

Jeg valgte å quilte med linjaler – diagonale linjer som fremhevet blockene. Dette kan fint gjøres på en husholdningsmaskin om du har en linjalfot og linjaler.

Husk at linjalene til å quilte med er en 1/4-inch høye og IKKE er de samme som vi skjærer etter.

Lukkekanten ble sydd på symaskinen – vet mange sier at det er mindfullness å sy den for hånd, men jeg liker godt utseendet på den smale kanten og det at den tåler både en omgang i vaskemaskinen og litt hardhendt bruk.

I denne Facebooklive-videoen snakker jeg litt om prosessen og erfaringene ved å sy quilten –

 

God quilting!

June sign

Her ser du flere quilter –

2 tanker om "Krydserne – slik ble quilten sydd"

  1. Jeg har set, du benytter flere symaskiner. Hvilken en kan du anbefale til syning af tøj og til patchwork? Jeg har syet i mange år og har en Janome 7700 Craft nu.

    Mvh
    Susanne Lynnerup

    1. Hej Susanne – ja, jeg har down sized lidt til en Bernina Tula Pink 570QE efter at en longarm kom i hus 😉 Om du har brug for stingregulator og lang friarm vil jeg tro at en Bernina 740 eller 770 vil være et godt alternativ. Er jo superglad for min Tula, men det var en special model så jeg er lidt usikker på om man får købt den lengre. Om du også er interesseret i broderi så vil en 770 være et godt alternativ. Måske godt at snakke med en forhandler? Uansett så er Bernina min trofaste arbeidshest – held og lykke til. June 😉💛

Still meg gjerne spørsmål