Kjole med stående krage

Nytt kjolemønster

Når man skal igang med å teste et nytt mønster så er det alltid spennende å sy den første modellen.

Jeg har opplevd at noen ganger ser det fint ut på bildet, men min figur og mål passer ikke helt så jeg må forandre mye før det ser bra ut.

Dette mønstret er fra KreStoffer og heter Line2Line 289. Kjolen har en søm i livet og en flott stående krage.

Det var en virkelig positiv overraskelse å sy Line2Line – modellen. Bortsett fra en liten justering på skulderen så passet den helt perfekt.

Stoffet er en rest fra Stoff og Stil – har sett mange som har kjøpt og sydd av det tidligere.

Jeg har allerede brukt den da jeg holdt kurs i USA og fikk utrolig mange komplimenter for kjolen. Den har en flott passform og det lille ekstra som kragen gir.

Om du er helt nybegynner så kan kragen være litt utfordrende, men øvelse gjør mester og vi trenger en utfordring i ny og ne…

Jeg er fortsatt i USA, men vurderer å lage en tutorial på kragen når jeg kommer hjem – for dette er ikke siste kjolen som blir sydd av mønstret!!

June sign

Om du vil se hvordan du lager din egen piping – se her

4 tanker om "Kjole med stående krage"

  1. Hei! Kunne gjerne tenke meg å sy denne kjolen selv – den var virkelig artig! Sydde du den i et fast stoff, eller jersey? Jeg har studert mønsteret på nettsiden, og ser ut i fra målene at jeg havner midt mellom størrelse M og L. Hva ville du ha gjort? (Typisk at midjemålet haller mer mot str. L….)

    1. Hei, jeg tror jeg ville velge M om det kun er midjemålet som peker mot L . Det er viktigere at kjolen sitter godt over skuldrene og bysten – det er jo her Wow – faktoren er 😉 Når jeg syr nye modeller så pleier jeg å ha litt mer generøst sømsmonn. Den første kjolen regner jeg som en prøvemodell der jeg justerer litt på mønstret. Vi kjenner jo kroppen vår så prøv å tenk på det når du velger størrelse eller klipper ut mønsterdelene.
      Lykke til – hyggelig at du likte kjolen!
      June

Still meg gjerne spørsmål